Waarom moet het wiel spoor moeten warmtebehandelde?

- Dec 20, 2004-

De warmtebehandeling van de wielen van de spoorwegen is van cruciaal belang in het spoor-wiel te voorzien van de nodige producteigenschappen.

Spoor wielen zijn hitte behandeld door middel van een zogenaamde velg verharding proces. Na austenitisation bij temperaturen dicht bij 900 ° C, is alleen de velg snel afgekoeld tot een temperatuur van ongeveer 300 ° C – meestal met behulp van water. Na het beëindigen van de velg blussen, zijn centrum en hub nog steeds bij temperaturen in de buurt van de temperatuur van de overgang. Verder koeling vindt plaats in de lucht, waardoor het wiel rim hoge sterkte en druksterkte residuele benadrukt en produceren van een meer flexibele wiel centrum. De laatste onthardende stap bij ongeveer 500° C kan worden beschouwd als een stress relief behandeling met geen belangrijke wijzigingen in de microstructuur of de mechanische eigenschappen van het materiaal van het wiel.

Een hoofddoel van de warmtebehandeling is hoge homogeniteit van de microstructuur van de velg in een radiale en ze richting. Dit is optimaal voor een uniforme slijtage karakteristiek van het loopvlak van wiel en hoogste reizende comfort door de preventie van wiel unroundnesses verzekert. Bovendien, spoor wiel schade zoals rolling contact vermoeidheid mislukkingen zal worden tot een minimum beperkt.