Golvende slijtage verwijst naar golvende ongelijke slijtage op het bovenste oppervlak van rails

- Oct 15, 2003-

Golvende slijtage verwijst naar golvende ongelijkmatige slijtage op het bovenoppervlak van de rail, wat in wezen golvend verbrijzelen is. Golfvorming zal een hoge mate van wiel-spoor dynamiek veroorzaken, de schade van locomotieven en railcomponenten versnellen, de kosten van onderhoud verhogen; Bovendien zullen de passagiers door de hevige trilling van de trein zich ongemakkelijk voelen en in ernstige gevallen ook de verkeersveiligheid in gevaar brengen; golfslijpen is ook de oorsprong van lawaai. Op sommige van de vrachtscheepvaartlijnen van China is er sprake van ernstig golfslijpen. De ontwikkelingssnelheid is sneller dan die van het slijpen aan de zijkant, wat de belangrijkste reden is voor spoorwegveranderingen.

Golfmolen kan worden onderverdeeld in korte golf (of golf) en lange golf (of golf). De golving is een periodieke onregelmatigheid met een golflengte van ongeveer 50 tot 100 mm en een golfamplitude van 0,1 tot 0,4 mm; een lange golf is een periodieke onregelmatigheid met een golflengte van 100 mm of meer en 3000 mm of minder en een amplitude van minder dan 2 mm.

Plooiing vindt vooral plaats op zware transportlijnen, met name op het vervoer van kolen en mijnlijnen. Het komt ook in verschillende mate voor op hogesnelheids- en hogesnelheidspassagierslijnen en is ook gebruikelijk in stedelijke metro's. Op spoorwegen met hogere treinsnelheden, treedt rimpelslijtage voornamelijk op en treedt voornamelijk op in rechte en remsecties. Golfslijtage treedt voornamelijk op bij zware transportleidingen met lagere snelheden en treedt meestal op in gebogen delen. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op het ontstaan en de ontwikkeling van spoorgolven, waarbij verschillende aspecten zijn betrokken, zoals het materiaal van de rail, de condities van de lijn en het voertuig. Alle landen in de wereld zijn toegewijd aan theoretisch onderzoek naar de oorzaken van slijtage van railgolfvormen. Er zijn tientallen theorieën over de oorzaak van golfslijpen, die grofweg in twee categorieën kunnen worden onderverdeeld: de dynamische oorzaakentheorie en de niet-dynamische oorzaakentheorie. Over het algemeen is het dynamische effect de externe oorzaak van de vorming van spoorgolvingen, en de materiaaleigenschappen van de rail zijn de interne oorzaken van golfvorming. In feite is het erg moeilijk om alle oorzaken van spoorcorrectie samen te vatten in slechts één aspect van de analyse. Het is noodzakelijk om voertuigen en banen te gebruiken als een systeem om de vorming van meerdere vibraties te bestuderen en om multidisciplinaire en multidisciplinaire studies als geheel uit te voeren. Alleen dan kunnen we het hele beeld van de oorzaak van golfslijpen begrijpen.

Polijstrails zijn nu de meest effectieve maatregel om golfslijpen te elimineren. Daarnaast zijn er de volgende maatregelen om de ontwikkeling van golfslijpen te beperken: elimineer de railverbindingen door continu lassen en verbeter de gladheid van de baan; het gebruik van zeer sterke, slijtvaste stalen rails verbeteren, de kwaliteit van het warmtebehandelingsproces verbeteren, de resterende spanning van de rail elimineren; de kwaliteit van de baan verbeteren, de elasticiteit van de baan verbeteren en de verticale en horizontale elasticiteit uniform maken; houd de richting van de curve rond, stel de hoogte op een redelijk niveau in, breng de olie aan op de buitenste rail terwijl u werkt; het wiel-railsysteem moet voldoende weerstand hebben, enz.