Welke soort tandwieloverbrenger gebruikt pollepeloverrekwagen?

- May 02, 2013-

Onder normale omstandigheden hebben gietlepentransportwagens hoofdzakelijk twee rijmodi, namelijk mechanische aandrijving en hydraulische aandrijving. Elke aandrijfmodus heeft zijn eigen voor- en nadelen.

1. Mechanische aandrijving: de modus heeft een relatief eenvoudige structuur en hoge betrouwbaarheid, maar de traagheid van de aandrijving is niet groot, niet gemakkelijk te lokaliseren. Voor de grote gietijzeren overbrengwagen met grote lading en lage snelheid zijn de vertragers over het algemeen groot. Momenteel wordt de gietlepeloverdrachtwagen vaak aangedreven door een frequentieregelsysteem.

2. Hydraulische aandrijving: de structuur van deze aandrijfmethode is complexer. Het oliebronapparaat moet op de pollepelwagen worden geïnstalleerd. De snelheid wordt eenvoudig aangepast tijdens de overgangsperiode van het opstarten en de rem. Verder heeft het de volgende voordelen: stabiel rijden, kleine traagheid en nauwkeurige locatie. Omdat de hydraulische motoren relatief duur zijn vanwege het hoge koppel en lage snelheid, zijn ze minder waarschijnlijk toegepast bij materiaaloverdracht.