Wat zijn de classificaties van de trein?

- Nov 14, 2006-

De rails zijn onderverdeeld in spoorwegrails, lichtrails, geleidende rails en kraanrails volgens Chinese nationale normen en de normen van het Ministerie van Metallurgische Industrie.

(1) Spoorrails

Laaggelegeerde stalen rails zijn ontwikkeld op basis van koolstofstalen rails. Koolstofarme, laaggelegeerde stalen rails hebben een hogere sterkte dan koolstofrails en hebben een betere slijtvastheid, drukweerstand, broze breukweerstand en weerstand tegen vermoeiingsbreuken. Spoorrails gebruiken 38, 43, 50, 60, 75 kg / m. Bij de productie van rails moet speciale aandacht worden besteed aan het voorkomen van het optreden van witte vlekken.

(2) Light Rail

Hoofdzakelijk gebruikt in mijnbouw en bosbouw, zijn de rassen 5,8,11,15,18,24 kg / m. De lightrail is hoofdzakelijk gemaakt van koolstofstaal en een klein onderdeel is gemaakt van laaggelegeerd staal. Lichtrails die worden gebruikt in mijnen, ondergrondse mijnen en bosgebieden vereisen corrosiebestendigheid. Voor dit doel worden geschikte hoeveelheden van legeringselementen zoals koper, chroom, fosfor en vanadium aan het staal toegevoegd.

(3) Geleiderrails

Voor spoorgeleiders in ondergrondse spoorwegen is een goede elektrische geleiding vereist, dwz de soortelijke weerstand bij 15 ° C is minder dan 0,125 μΩ.m. Het is gemaakt van hoogwaardig, koolstofarm aluminium gedood staal.

(4) Kraanrails

De speciale profielrails die voor verschillende kraanrails worden gebruikt, hebben dezelfde chemische samenstelling en hetzelfde fabricageproces als de spoorrails. Variëteit van QU70, QU80, QUl00, QUl20, etc.