Aandrijfmechanisme en principe van op rails gemonteerde transferwagens

- Jul 16, 2006-

Algemene lay-out en frame

KPX-serie railtransportwagen is voornamelijk samengesteld uit framesysteem, transmissie-apparaat (actieve wielset), passieve wielset, elektrische bediening en ga zo maar door.

Frame is een framestructuur gevormd door het lassen van vier langsliggers en verschillende balken en platen. Groot kanaalstaal wordt meestal gebruikt als de langs- en dwarsbalk van het frame. Lagercapaciteit van acht punten is aangenomen, en het frame is onder uniforme spanning.

Het lagerblok op het wielstel is met bouten aan het frame bevestigd, waardoor de hoogte van het werkblad effectief wordt verminderd. De voor- en achterkant van de railtransporttrolleys moeten zijn voorzien van een verbindingshaak, die andere transfertrolleys kan trekken of, indien nodig, kan worden getrokken. Beide zijden van de trolleys zijn voorzien van hefgaten voor eenvoudig tillen en transport.

KPJ-serie transferwagen wordt aangedreven door kabelhaspel, KPX-serie op batterijen werkende transferwagen, KPD-serie transferwagen wordt aangedreven door laagspanningsspoor en de wielas is geïsoleerd om geleidende apparaten toe te voegen. De trolley is uitgerust met een spanningsverhogingstransformator. De geleverde elektrische energie wordt geregeld door een elektrisch systeem om de transportwagen naar voren of naar achteren te verplaatsen. De bedieningsmodus is handvat of afstandsbediening.

Wheelset

Isolatiehuls en isolerende binnen- en buitenpad worden tussen wiel en as gemonteerd. Isolerende hoes is gemaakt van hoog mechanisch isolatiemateriaal nylon. Nadat het wiel is geïsoleerd, kan de railtransportwagen van de KPD-serie twee sporen gebruiken als twee geleidende rails. Het asmateriaal wordt geblust en getemperd met 45 # staal. Het wielmateriaal is gegoten staal nr. 55. Het oppervlak van het wiel is gedoofd. Het lager is een centripetaal sferisch rollager met dubbele rij, dat automatisch de vervormingsafwijking van het frame kan compenseren.

De wielset wordt onder de framekruisbalk door de vlakke lagerzitting gemonteerd en aan elke kant met vier bouten bevestigd. Deze structuur vermindert effectief de hoogte van het platform, verbetert de zijdelingse stabiliteit en het draagvermogen van de lagers en is gunstig voor de framekracht. KPJ en KPX serie transferwagens hebben geen isolatiemaatregelen nodig.

Aandrijfmechanisme en principe van op rails gemonteerde transferwagens