Maatregelen om de contactvermoeidheidsschade van rails te verminderen

- Nov 10, 2003-

Het afpellen bij de rand aan de rand van de baan wordt voornamelijk veroorzaakt door de volgende drie redenen: de longitudinale vermoeidheidsscheur veroorzaakt door insluitsels of contactschuifspanning leidt tot exfoliatie; het geleidewiel induceert schuifspanning wisselende cycli op de buitenste curve van de bocht om de buitenste baan te bevorderen. De vermoeidheid van de railkop leidt tot afpellen; slechte reparatie van wielen en rails versnelt de ontwikkeling van afpellen. Normaal gesproken veroorzaakt exfoliatie stressconcentratie in de ingekeepte zone en beïnvloedt het rijcomfort, verhoogt het de dynamische impact en bevordert de opkomst en ontwikkeling van scheuren in de inkeping. Het bestaan van een kerfgebied zal ook de ontwikkeling van metalen plastische vervorming hinderen en de plasticiteitsindex van de rail verminderen.

Nucleaire hoofdletsel is de gevaarlijkste vorm van letsel. Het zal plotseling breken onder de actie van de trein en de verkeersveiligheid serieus beïnvloeden. De belangrijkste oorzaak van nucleaire schade aan de baankop is de aanwezigheid van microscheuren of -fouten (zoals niet-metalen insluitsels en witte vlekken) in de railkop. Bij herhaalde dynamische belastingen lijkt de railkop erg ingewikkeld binnen het railloopoppervlak. De combinatie van spanningen veroorzaakt de nucleatie van fijne scheurtjes om eerst te nucleëren, en ontwikkelt zich dan rond de railkop totdat het staalmateriaal rond de kern niet voldoende is om voldoende weerstand te bieden, en de rails breken in het onwaarschijnlijke geval van een teken. Daarom is het defect van het interne materiaal van de rail de interne oorzaak van kernschade, en de externe belasting is de externe oorzaak van de kernwond. De ontwikkeling van nucleair letsel heeft te maken met verkeersvolume, asbelasting en snelheid en de toestand van het lijnvliegtuig. Om de veiligheid van het verkeer te waarborgen, worden regelmatige inspecties op de rails uitgevoerd.

Maatregelen om de beschadiging door contactvermoeidheid van rails te verminderen, omvatten: het zuiveren van het railstaal en het beheersen van de vorm van puin; het gebruik van gedempte stalen rails om zware rails van hoge kwaliteit te ontwikkelen en de mechanische eigenschappen van het railstaal te verbeteren; hervorming van het oude spoorwegreinsysteem en rationeel met behulp van rails; rail slijpen; Spoorstalen materiaal classificatie tracks en ga zo maar door.