Analyse van het principe van het ontwerpen en repareren van transferwagens op het spoor

- Jul 30, 2008-

De levensduur van een transportkar op rail hangt af van welke factoren het gevolg zijn van de vernietiging van de metalen structuur? De levensduur van een elektrische transportwagen wordt voornamelijk bepaald door het aantal jaren waarin de metalen structuur niet beschadigt. Dit komt omdat de metalen structuur fungeert als het skelet van de gehele railtransportkar, niet alleen het gewicht van de elektrische flatbedtransportkar en het gewicht van de getransporteerde items draagt, maar ook de hoofdruimte bouwt van de werking van de flatbedtransportkar. Naast de metalen structuur kunnen alle delen van de platte transportwagen die defect raken of beschadigd zijn, worden gesloopt en vervangen.

De vernietiging van de metalen structuur kan niet alleen leiden tot slachtoffers, maar ook tot het slopen van het elektrische voertuig over de platte wagen. Bovendien heeft dit invloed op de veiligheid van de apparatuur of werkstukken die door de elektrische platte wagen worden getransporteerd. Daarom is het tijdens het gebruik van de elektrische loopkar nodig om te voorkomen dat de natuurlijke kracht deze beschadigt, en ook om de belasting en werksnelheid te regelen. Het elektrische spoorvlak van het spoor mag alleen worden gesloopt als het belangrijkste gespannen deel van de metalen structuur onstabiel of vervormd is buiten de norm en niet kan worden gerepareerd. Bij onderhoud moet ook aandacht worden besteed aan de volgende aspecten:

1. Open de motor en let op het motorkabelpakket. Wrijf niet over het draadpakket om schade aan het draadpakket te voorkomen. Gebruik geen ijzer om het magnetische staal te plakken om te voorkomen dat het magnetische staal barst.

2. Wanneer u magnetisch staal en magnetiserend staal vervangt, moet u ervoor zorgen dat de lijm aan de bovenkant van de as en het magnetische staal helder en schoon is. Het magnetische staal en het magnetische staal moeten in de tegenovergestelde richting worden gezogen en vervolgens vastzitten.

3. De borstelmotor met een universele meter om het bewijs te leveren dat de motor goed is of niet.

4. Borstelloze motor acht met de lijn, respectievelijk, zwart, rood, geel, groen, blauw, rabarber, groot groen, groot blauw, de rode lijn van de motor kan worden gebruikt om de zwarte lijn zwart te maken met de hoeveelheid zwart en drie kleine en kleine lijnen respectievelijk Blokkering ligt tussen 650-750 om te bewijzen dat de motor geen probleem is

5. Borstelloze motorvervangingshal moet op de verbinding van de Hall-lijn letten. Voor de eerste keer is het het beste om de lijn naar beneden te halen en er een te solderen om lasfouten te voorkomen. Gebruik na het lassen 502 om te plakken met AB-lijm. Strak om onverzadiging te voorkomen.

Analyse van het principe van het ontwerpen en repareren van transferwagens op het spoor